PODACI O PRODAVCU

Vlasnik veb stranice deadsea-natural.com je preduzeće za robu i usluge Pena Supreme d.o.o. sa adresom i sedištem u Beogradu, Borska 36, 11090 Rakovica. Matični broj preduzeća: 21299553, PIB: 110110090. Ovlašćeno lice je Nataša Kuzele, sa adresom prebivališta u Beogradu, ul. Borska br. 36, 11090 Rakovica. Preduzeće Pena Supreme d.o.o (u daljem tekstu deadsea-natural.com) nije obveznik PDV-a.

Posetom ili kupovinom na Internet prodavnici deadsea-natural.com prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se pravilima koja primenjujemo. deadsea-natural.com zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.

Komunikacija elektronskim putem Kada posetite deadsea-natural.com ili nam pošaljete email poruku, komunicirate sa nama elektronskim putem. Prihvatanjem uslova korišćenja saglasniste ste da sa nama komunicirate elektronskim putem. Naša komunikacija prema vama će biti putem elektronske pošte (email) ili obaveštenjima koja ćemo objavljivati na ovom sajtu.

Izjava o zaštiti privatnosti

 U ime Internet prodavnice deadsea-natural.com obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Internet prodavnice deadsea-natural.com (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Intelektualna svojina Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi (dugmići, ikonice i sl), tekstovi, fotografije, logotipi, audio zapisi i softver su vlasništvo deadsea-natural.com ili njegovih dobavljača i ne mogu se koristiti bez predhodne saglasnosti deadsea-natural.com. Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na veb stranici deadsea-natural.com smatrate da je vaš i da je zloupotrebljen, molimo vas da nas kontaktirate u cilju utvrđivanja intelektualne svojine. Sve informacije dostupne na internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.

Vaš nalog Ukoliko koristite deadsea-natural.com, odgovorni ste za održavanje i poverljivost svog naloga i lozinki koje ste dobili prilikom registracije na sajtu. Korišćenjem deadsea-natural.com veb stranice odgovorni ste za sve aktivnosti koje se dešavaju na vašem nalogu i sa vašom lozinkom. Maloletnici mogu koristiti veb stranicu deadsea-natural.com uz nadzor roditelja ili staratelja. Deadsea-natural.com zadržava pravo da odbije pružanja usluga, ukine nalog ili otkaže narudžbenicu ukoliko ustanovi da su prekršeni Uslovi korišćenja. Vaše podatke koje ste naveli prilikom registracije na veb stranici deadsea-natural.com će koristiti radi kupoprodaje proizvoda i uspostavljanja poslovnog kontakta. Napominjemo da je deadsea-natural.com stranica prodavnice na kojoj se predstavljaju proizvodi dobavljača iz inostranstva i da podaci mogu biti dostavljeni istima u cilju slanja poručene robe na adresu kupca! Dakle, deadsea-natural je posrednik između proizvođača/distributera i kupca u Srbiji i drugim zemljama u okruženju. Roba dolazi direktno iz inostranstva od proizvođača/distributera do kupca i s’ toga podleže mogućnosti carinjenjenja prilikom preuzimanja iste od strane kupca.

CARINJENJE ROBE KUPLJENE PUTEM INTERNETA: Za pošiljke čija je vrednost veća od 50 evra plaćaju se carina i PDV, dok pošiljke čija je vrednost do 50 evra podležu samo naplati PDV-a u iznosu od 20 odsto. Roba kupljena na popustima i akcijama koje više ne postoje u trenutku kada ona pristigne na carinjenje, a ukoliko faktura ne pristigne uz pošiljku postoji mogućnost da osnovica za carinjenje bude viša, jer u datom trenutku nema načina da se zna da li je roba kupljena na popustu ili ne. Službenici za utvrđivanje carinske vrednosti pored računa koriste i druge metode, poput upoređivanja vrednosti slične ili istovetne robe.

Komentari, komunikacija i ostali sadržaj koji ostavljaju posetioci Posetioci mogu komentarisati proizvode i slati email poruke na email adresu deadsea-natural.com, koji ima pravo da ne objavi komentare koji su zlonamerni, sadrže nepristojne izjave, šire mržnju i na bilo koji način ugrožavaju prava drugih. Takvi komentari će biti uklonjeni bez predhodnog obaveštenja. Lažno predstavljanje i registracija sa tuđom email adresom nije dozvoljena na veb stranici deadsea-natural.com . Protiv takvih aktivnosti deadsea-natural.com može pokrenuti odgovarajući zakonski postupak.

Opisi proizvoda na veb stranici deadsea-natural.com bazirani su na informacijama dobijenim od proizvođača i ovlašćenih distributera. S’ tim u vezi, deadsea-natural.com ne garantuje da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka. Ako proizvod koji ste kupili odstupa od podataka koji su navedeni na sajtu možete ga vratiti u nekorišćenom stanju sa kompletnom dokumentacijom koju ste uz njega dobili, a mi ćemo vam vratiti novac.

Cene proizvoda: Sve cene proizvoda navedene na sajtu sa uračunatim PDV-om. Cene proizvoda su izražene u RSD. Deadsea-natural.com se obavezuje da će prihvatiti svaku cenu po kojoj ste napravili narudžbenicu bez obzira da li se cena proizvoda promenila nakon kreiranja narudžbenice.

Radno vreme Online prodavnica deadsea-natural.com radi od 00-24h, 7 dana u nedelji. U slučaju tehničkih problema ili tokom zahvata redovnog održavanja sajt može biti kraći vremenski period nedostupan o čemu ćete biti obavešteni.

Promena (ažuriranje) podataka na sajtu deadsea-natural.com zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta. Posetioci deadsea-natural.com nemaju pravo da jednostrano menjaju uslove korišćenja, a svaka eventualna izmena je nevažeća osim u slučaju da se obe strane saglase pisanim putem.

Ostalo Delimična ili potpuna neprimenjivost ili nezakonitost određene odredbe ovih Uslova korišćenja, neće uticati na punovažnost ostalih odredbi koje ostaju na snazi u celini. Neprimenjiva ili nezakonita odredba će biti zamenjena drugom odgovarajućom odredbom. Saglasni ste da vaša prava i obaveze proistekle iz ovih Uslova korišćenja ne možete preneti na treća lica bez izričitog pismenog odobrenja Sava.co.rs.

Uslovi kupovine internet prodavnice: 

deadsea-natural.com je internet prodavnica koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji.  Korisnik prihvata da primi eletronski fiskalni račun. Molimo Vas da se upoznate sa detaljnim uslovima kupovine u narednim paragrafima nego što obavite kupovinu:

I NARUČIVANJE

Za naručivanje proizvoda iz ponude Internet prodavnice Sava.co.rs potrebno je da ispratite sledeće korake:

1. Registracija

Registracija se obavlja samo jednom a svaki sledeći put kada posetite deadsea-natural.com sistem će vas automatski prepoznati. Registracija se obavlja izborom opcije “Registracija”. Potrebno je da navedete svoju email adresu nakon čega će vam na nju biti poslata automatska poruka koja sadrži lozinku. Dalje, na prikazanoj stranici unesite lozinku i potvrdite unos klikom na odgovarajuće dugme. Otvoriće vam se početna stranica sajta, a kao potvrda uspešne registracije biće navedeno vaše ime pri vrhu svake stranice sajta. Ukoliko želite, sa sajta se u svakom trenutku možete odjaviti izborom opcije “Odjava”. Ponovnu prijavu na sajt možete obaviti izborom opcije “Prijava” i navođenjem svoje email adrese i dodeljene lozinke.

Napomena: Kao što je to uobičajeno na svim Internet sajtovima za registraciju je neophodno da vaš Internet browser podržava rad sa “cookies”. “Cookies” su standardno uključeni na većini programa za pretraživanje interneta.

2. Pronalaženje proizvoda koji želite da kupite

3. Pregled Korpe

4. Unos podataka o naručiocu i mestu isporuke

5. Način dostave

Dostavu vrši proizvođač/veleprodavac/distributer direktno ka kupcu na osnovu izbora koji kupac napravi prilikom formiranja porudžbine a po obavljenom plaćanju.

6. Potvrda načina plaćanja i potvrda narudžbenice

I Kreiranje narudžbine: Po unošenju ličnih podataka, odnosno imena, prezimena i adrese za dostavu kupac a potom i plaćanja proizvoda, kupac dobija poruku da je porudžbina primljena i da će biti procesuirana. Napominjemo da je deadsea-natural.com stranica prodavnice na kojoj se reklamiraju i prodaju proizvodi inostranog partnera . Dakle, deadsea-natural je posrednik između proizvođača/veleprodavca/distributera i kupca u Srbiji i drugim zemljama u okruženju. i posluje po sistemu dropshippinga. Dropshipping je savremen model elektronske prodaje i u domaćem zakonodavstvu prepoznat je i regulisan Zakonom o trgovini („Sl. glasnik RS“, br. 52/2019) i Zakonom o elektronskoj trgovini („Sl. glasnik RS“, br. 41/2009, 95/2013 i 52/2019). Roba dolazi direktno iz inostranstva od proizvođača/distributera do kupca i s’ toga podleže mogućnosti carinjenjenja po prispeću u zemlju naručioca

II Praćenje statusa narudžbe na stranici “MOJ NALOG“

Stranica “Moj nalog” vam je dostupna nakon uspešne registracije. Ona je vidljiva samo vama i na njoj možete ažurirati svoje registracione podatke i pratiti statuse svojih narudžbenica. Nakon kreiranja, narudžbenice će se pojaviti na stranci “Vaš nalog”. Ovde možete ponovo pogledati sve detalje narudžbenice. Takođe, na istoj stranici možete pratiti u kojem statusu je vaša narudžbenica. U trenutku predaje vaše pošiljke kurirskoj službi koja vrši dostavu, status pošiljke će biti promenjen u “poslato”. To znači da će vam sutradan kurir doneti pošiljku. Na kraju kada pošiljku primite, status će postati “uručeno”. Takođe, sve promene statusa narudžbenice je praćeno i email obaveštenjima koja ćemo vam slati na email adresu koju ste ostavili prilikom registrovanja.

III PLAĆANJE

Izjava o konverziji

Izjava o konverziji Sva plaćanja će biti obavljena u dinarima. Iznos za koji će Vaš račun biti zadužen se dobija konverzijom Vaše valute u dinar prema kursu Narodne banke Srbije. Pri zaduživanju Vaše platne kartice isti iznos se konvertuje u Vašu loklanu valutu prema kursu koji primenjuju operatori platnih kartica. Zbog navedenih konverzija moguće je da dođe do male razlike u ceni koje je naplaćena od cene koja je iskazana na našem sajtu.

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Deadsea-natural.com podržava sledeće načine plaćanja:

Platnom karticom (online plaćanje) Ukoliko posedujete Visa, MasterCard ili Maestro platnu karticu odobrenu od strane banke izdavaoca za online plaćanje, izaberite ovaj način plaćanja. Nakon što potvrdite narudžbenicu, bićete preusmereni na sajt iPay (Institucija elektronskog novca iPay See d.o.o.). Na sajtu vršite unos podataka sa platne kartice i obavljate plaćate. Ukoliko je transakcija uspešna bićete vraćeni na naš sajt sa obaveštenjem da je plaćanje uspešno obavljeno. U slučaju da plaćanje nije uspelo, bićete vraćeni na naš sajt sa informacijom o neuspelom plaćanju i moćićete da ponovite plaćanje ili da izaberete drugi način plaćanja.Iz sigurnosnih razloga, podaci o vašoj platnoj kartici su vidljivi samo iPay See kao procesoru kartica. Sajt iPay See je zaštićeni i siguran za ovaj način plaćanja.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, iPay See pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu. U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, deadsea-natural.com je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, AmEx, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će procesor kartice na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

IV DOSTAVA

Dostava naručenih proizvoda iz narudžbenice se obavlja po evidentiranju vaše uplate. Pošiljka se dostavlja kupcu od strane dostavne službe koja je izabrana od strane kupca ili je partner sa istom pošto je kupac izmirio carinske dadžbine. Troškovi dostave se naplaćuju prilikom kreiranja narudžbine i zavise od mase paketa i lokacije dostave. Deadsea-natural.com, obaveštava svoje kupce da nije dužan snositi troškove carine ili druge troškove koji proizilaze iz zakonskih propisa prilikom kupovine robe na internet stranici deadsea-natural.com. Cena dostave je iskazana na poslednjoj stranici procesa naručivanja. Troškove dostave plaćate zajedno sa proizvodima, tako da je prilikom preuzimanja pošiljke potrebno samo potpisati adresnicu. Vreme za koje će vam pošiljka biti uručena je 9-21 dana od datuma naručivanja za sve narudžbine dostavljene do 17h.

V REKLAMACIJE

U slučaju da imate bilo kakvu reklamaciju na proizvod ili našu uslugu, budite slobodni da nas kontaktirate, uvek smo spremni da rešimo svaku situaciju.

Proizvodi koji dolaze u direktan kontakt sa intimnim delovima tela ne podležu raklamaciji, bez opravdanog razloga.

Potrošač može da izjavi reklamaciju prodavcu radi ostvarivanja svojih prava iz čl.52, 54. i 81. Zakona o zaštiti potrošača, kao i zbog pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka.

Potrošač može da izjavi reklamaciju telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu računa na uvid ili drugog dokaza o kupovini (kopija računa).

Prodavac je dužan da vodi evidenciju primljenih reklamacija i da je čuva najmanje dve godine od dana podnošenja reklamacije potrošača.

Prodavac je dužan da potrošaču izda pisanu potvrdu ili elektronskim putem potvrdi prijem reklamacije, odnosno saopšti broj pod kojim je zavedena njegova reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija.

Evidencija o primljenim reklamacijama se vodi u elektronskom obliku i sadrži naročito podatke o podnosiocu i datumu prijema reklamacije, podatke o robi, kratkom opisu nesaobraznosti i zahtevu iz reklamacije, datumu izdavanja potvrde o prijemu reklamacije, odluci o odgovoru potrošaču, datumu dostavljanaj te odluke, ugovorenom primerenom roku za rešavanje na koji se saglasio potrošač, načinu i datumu rešavanja reklamacije kao i informacije o produžavanju roka za rešavanje reklamacije.

Prodavac je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od osam dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovori potrošaču na izjavljenu reklamacju. Odgovor prodavca na reklamaciju potrošača mora da sadrži odluku da li prihvata reklamaciju, izjašnjenje o zahtevu potrošača i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije. Rok ne može da bude duži od 15 dana, odnosno 30 dana za tehničku robu i nameštaj, od dana podnošenja reklamacije.

Prodavac je dužan da postupi skladu sa odlukom, predlogom i rokom za rešavanje reklamacije, ukoliko je dobio prethodnu saglasnost potrošača.

Ukoliko prodavac iz objektivnih razloga nije u mogućnosti da udovolji zahtevu potrošača u roku koji je dogovoren, dužan je da o produžavanju roka za rešavanje reklamacije obavesti potrošača i navede rok u kome će je rešiti, kao i da dobije njegovu saglasnost, što je u obavezi da evidentira u evidenciji primljenih reklamacija. Produžavanje roka za rešavanje reklamacija moguće je samo jednom. Nemogućnost potrošača da dostavi prodavcu ambalažu robe ne može biti uslov za rešavanje reklamacije niti razlog za odbijanje otklanjanja nesaobraznosti.

VI POVRAĆAJ NOVCA

Povraćaj novca se vrši isključivo na tekući račun kupca, a isplata u gotovini nije moguća.

Jednostrani raskid Potrošač ima pravo da u roku od 14 dana od dana prijema robe bez navođenja razloga jednostrano raskine ugovor zaključen na daljinu. Jednostranim raskidom potrošač se oslobađa svih ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povraćaja robe. Uz robu koju vraća, potrebno je da popuni i pošalje Obrazac za odustanak. Potrošač gubi pravo na jednostrani raskid ako uz izričitu saglasnost potrošača, trgovac započne pružanje usluge pre isteka vremena u kome je dozvoljen jednostrani raskid ugovora.

VII POVRAĆAJ I ZAMENA KUPLJENE ROBE

Troškove slanja prilikom vraćanja i zamene kupljene robe snosi potrošač, osim u slučajevima kada potrošač dobije neispravan ili pogrešan artikal i kad troškove slanja snosi prodavac.

Troškove slanja robe na servis ili njihove zamene, snosi kupac.

OBAVEZNO PROVERITE SASTAV PAKETA ČIM GA PREUZMETE OD KURIRSKE SLUŽBE I ODMAH PRIJAVITE EVENTUALNE NEDOSTATKE!

U slučaju kada fali neki artikal ili niste dobili odgovarajući proizvod, kontaktirajte nas odmah po prijemu paketa i prijavite nedostatak.

Prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalnom neoštećenom pakovanju. U suprotnom nećemo primiti paket.